понедельник, 5 декабря 2011 г.

Veeb ja sotsiaalne tarkvara 5-10 aasta päras

Olen võtnud aine Intelligentsed süsteemid ja seal proovisime teha, vastavalt ainele, intelligentsed süsteemid. Samal aines ka rääkisime mis meil ootab tulevikus. Üks ideedest oli, sellest räägitakse juba palju, et masinad hakkavad ise enda vahel suhtlema ja looma kontendi. Arvan, et see tuleb, sest juba praegu tehakse rooboteid, kis teevad mingi lihtsa kontendi.

Teine asi, mis meid ootab - kõikjal intelligentsed otsingumootorid. Üheks näidiseks on wolframalpha. Tema idee on mitte anda lingid, et kasutaja töötleks materjali, vaid annab seda, mis sind võib huvitada.

Kolmas muutus on: sotsiaalvõrgustikud muutuvad kasutaja kesteks. Viimane projekt on Daspora. See on nagu facebook, aga detsentraliseeritud ja ida kasutaja võib panna oma serveri püsti ja ta  on ühendatud. See muudab ka seda, et suurematel korporatsioonidel pole enam nii palju info kasutajatelt.

Viimaseks tahan lisada, et rohkem-ja-rohkem firmasid hakkavad avama oma tarkvarakoodi. Muidu sündivad tasuta alternatiivid ja firmad ei saa enam teenida raha. Paljud firmad ju teenivad toode teenistamise ja lisa-funkstionaalsuse lisamise eest.

Комментариев нет: