суббота, 1 октября 2011 г.

Sotsiaalsed võrgustikud

Selle nädala võrgukonnaks valin endale ka github.com võrgukogukonna.Minu arust, saab siin valida sama portaali kuna iseloomu jooned on teised. Kui keegi ei mäleta mis see võrgukond on, siis kopin siia tutvustust "See on portaal, kus inimesed saavad paikneda/säilitada oma projekti koodi git tehnoloogia alusel. Kui projekti  kood avalikustad, siis ruumi oma projekti alusaks saad tasuta. Sees on ka sotsisaalvõrgustiku kujundid. Näiteks, inimesed saavad omavahel suhelda ja parandada koodi."

Identiteet  - igal kasutajal on oma profiil kus on võimalik laadida enda foto, panna sisse põhjalik informatsioon ja panna paika teised parameetrid. Üheks ja peamiseks identiteediks on SSH-võtmed, mis võimaldavad öelda, et see arvuti/server on sinu oma ja just sina logid sisse.

Kohaolek - Kohaloleku väljaselgitamiseks tavapärases normis pole võimalust, kuigi on olemas võimalus vaadata millal inimene midagi tegi (tegi uus ticket, merge, hakkas jälgima kedagi jne). Loomulikult kõik need tegevused on näidatud kui inimene töötab public repositooriumiga.

Suhted - github.com portaalis on tehtud võimalus jälgida inimesi, sellega saad viimaseid uudiseid nende tegevutest.

Vestlused - vestlus toimub sõnumitega või ticketis. Esimesel juhul sõnumid töötavad nagu e-mail, aga loed neid portaalis. Lisaks, mõlemas juhtudel saadetakse teiste poolte sõnumite koopiaid e-mailile, kust saab ka vastata vajutades reply nuppu.

Rühmad - kasutajad saavad luua organisatsioone ja liituda nendega. Organisatsiooniks ka võib olla huvigrupp või projekt.

Reputatsioon - siin on mida rohkem jälgijad, seda on populaarsem inimene ja seda suurem on tema reputatsioon.

Jagamine - kogu portaali mõtte on avatud lähtekoodida programmidega jagamine. Altruistid ja firmad teevad head tarkvara.

Комментариев нет: